Alegerea lubrifiantului potrivit

Desi exista numeroase jucarii sexuale ce nu necesita sa fie folosite alaturi de un lubrifiant, alegerea lubrifiantului potrivit atat pentru tine cat si pentru jucaria ta poate fi o adevarata bataie de cap atunci cand te confrunti cu gama variata de lubrifianti.

Un lubrifiant are rolul de a intensifica placerea prin cresterea sensibilitatii zonei unde este aplicat, de a elimina in totalitate riscul de aparitie a diferitelor neplaceri cum sunt iritatiile si nu in ultimul rand, te ajuta sa protejezi si sa maresti durata de viata a jucariilor sexuale. Intotdeauna trebuie sa ti cont de tipul lubrifiantului pe care il folosesti cu jucariile sexuale. Folosirea unui lubrifiant gresit poate afecta durata de viata si poate chiar distruge jucariile sexuale.

Lubrifiantii pe baza de apa pot fi folositi fara nicio problema atat in cazul oricarui contact sexual cat si cu orice tip de jucarie sexuala. Lubrifiantii pe baza de ulei sau petrol pot distruge anumite jucarii - in special pe cele din latex iar lubrifiantii pe baza de silicon pot fi folositi cu orice tip de jucarie sexuala cu exceptia celor confectionate din silicon.