0

Cand alegeti o jucarie erotica, materialul este la fel de important ca si pretul, functiile sau puterea. 

Ce unora le place, altora nu prea, unii pot avea alergii (spre exemplu la latex) iar altii vor sa evite ftalatii. 
Oricare ar fi motivul pentru care va intereseaza un anumit material, vom incerca sa va ajutam sa il alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine.Sticla
Jucariile din sticla au devenit din ce in ce mai populare, datorita versatilitatii, dar si al aspectului. Jucariile din sticla au capacitatea de a fi incalzite sau racite in functie de preferinta pentru a va spori placerea si au o senzatie ferma si rigida care poate oferii presiuni senzuale asemanatoare metalului.

Construite din sticla ultra-durabila borosilicata, jucariile din acest material sunt extrem de rezistente si nu se vor sparge atunci cand le scapati din mana. Sunt, deasemenea, foarte usor de curatat doar cu apa calda.

Compatibile cu: lubrifianti pe baza de apa si silicon
La atingere: netede si rigide
Miros: inodore
Gust: insipide


TPE
TPE este unul dintre cele mai ieftine materiale pentru jucarii erotice, acesta fiind foarte versatil la forma si culoare. Este si unul dintre cele mai folosite materiale pentru acest tip de jucarii, insa popularitatea acestuia a scazut drastic in ultimii ani datorita confuziei din jurul ftalatilor, chimicale care sunt adaugate la cauciuc pentru a il face flexibil. Nu toate jucariile din TPE au, insa, ftalati, asa ca va indrumam sa verificati specificatiile acestora pentru a va asigura. 

Daca folositi jucarii din TPE va recomandam folosirea acestora alaturi de un prezervativ, iar daca aveti mai multe, sa nu le depozitati impreuna, deoarece materialele pot face o reactie si se vor topi!

Compatibile cu: lubrifianti pe baza de apa si silicon
La atingere: netede, cauciucate si flexibile
Miros: de cauciuc
Gust: putin chimical
Pot contine ftalati. Contin latex.

Latex
Latexul este o forma de cauciuc si poate fi extrem de stimulant. Acesta este folosit adeseori la jucarii gonflabile sau articole de imbracaminte. Flexibil si distractiv, latexul are un finisaj neted care poate fi lustruit cu lubrifiant pe baza de silicon pentru un finisaj cu aspect umed si lucios.

Compatibil cu: lubrifianti pe baza de apa si silicon
La atingere: neted, cauciucat si flexibil
Miros: putin cauciucat
Gust: putin cauciucat
Nu contine ftalati.

Metal 
Metalul are toate calitatile necesare pentru o jucarie sexuala excelenta – este neporos, rezistent la apa, nu deranjeaza pielea, este compatibil cu orice lubrifiant si este extra-durabil. Insa, fiind construite din inox, aceste jucarii tind sa fie destul de grele, iar senzatia rigida este putin mai mult decat unele persoane pot tolera. Fanii presiunii ferme insa, vor adora greutatea iar si efectul pe care acestea le au asupra celor mai sexy puncte ale corpului.

Compatibil cu: lubrifianti pe baza de apa si silicon
La atingere: neted, rece si rigid
Miros: inodor
Gust: insipid
Nu contine ftalati. Nu contine latex.

ABS
Rigid si igienic, ABS este un material favorit in productia vibratoarelor. Acest plastic este foarte bun pentru transmiterea vibratiilor permitand o stimulare ferma si puternica. Este deasemenea compatibil cu toti lubrifiantii si este usor de curatat.

Compatibil cu: lubrifianti pe baza de apa si silicon
La atingere: neted, rigid
Miros: inodor
Gust: insipid
Nu contine ftalati. Nu contine latex. 

SuperSkin
SuperSkin este un material pe baza de elastomer. O jucarie precum Fleshlight, fabricata din acest material, va poate aduce o experienta ultra-realista. Retine chiar si caldura pentru a o pastra la temperatura corpului!
Materialele SuperSkin sunt poroase, asa ca necesita o curatare si ingrijire adecvata pentru a le pastra delicatetea.

Compatibil cu: doar lubrifianti pe baza de apa
La atingere: ferm, tangibil si realist
Miros: cauciucat
Gust: cauciucat 
Verificati specificatiile individuale ale produselor pentru continutul de latex sau ftalati.

Silicon 
Siliconul este deasemena un material extrem de folosit si este renumit pentru calitatile hipoalergenice si finisajul non-poros.
Multi producatori aleg mai nou siliconul ca si material de baza pentru jucarii deoarece acesta este usor de curatat, se simte fantastic si se deterioreaza greu. Jucariile din silicon produse de Lelo, spre exemplu, pot fi ferme, flexibile sau rigide si sunt atat de durabile incat este posibil sa nu trebuiasca sa le inlocuiti niciodata.
Nu trebuie sa folositi lubrifianti pe baza de silicon alaturi de aceste jucarii, acestia putand cauza daune. 

Compatibil cu: doar lubrifianti pe baza de apa
La atingere: fin
Miros: inodor
Gust: insipid
Nu contine latex. Nu contine ftalati.

TPR
Spre deosebire de alte materiale pentru jucarii sexuale, TPR (elastomer termoplastic) nu a fost trecut prin acelasi proces de atenuare care induce aparitia ftalatilor. Acest material este deasemenea lipsit de latex. 

Folosit adesea pentru vibratoarele iepuras, acest material compatibil cu pielea este suficient de ferm si poate aduce suficienta stimulare pentru orgasmele G-Spot sau P-Spot. 

Compatibil cu: doar lubrifianti pe baza de apa
La atingere: fin, cauciucat si ferm
Miros: mici urme de miros de oja de unghii
Gust: insipid
Nu contine latex. Nu contine ftalati.

 

PVC
Jucariile din PVC (Policlorura de vinil) pot fi de multe ori foarte realiste, abordand fie aspectul anatomic, fie aspectul de "Jelly" (asemanator cu jeleul), in functie de metodele de procesare al materialului. Desi extrem de flexibil si aparent ideal pentru fabricarea jucariilor sexuale, de multe ori sunt utilizati ftalati pentru procesarea materiei prime, acesti compusi sunt considerati nocivi pentru corpul uman.

Compatibil cu: lubrifianti pe baza de apa si silicon
La atingere:moale, flexibil
Miros: de cauciuc
Gust: putin chimical
Pot contine ftalati. 

 

Posteaza comentarii

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi vizibila.