Setări de confidențialitate

Folosim cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate.

logo_small
Cos0

Ghid extins sex anal - Tot ce trebuie sa stii despre sexul anal

Introducere in tainele sexului anal

Pentru incepatorii in tainele sexului anal, prima experienta este una extrem de importanta. Aceasta poate forma o parere pozitiva sau negativa, primele impresii fiind mereu importante, mai ales cand este vorba de sex.

Este intr-adevar, in general, un subiect tabu, iar o prima experienta negativa poate determina pe multi sa renunte la idee, dar astfel se poate sa renunte si la viitoare experiente foarte placute.

In acest ghid vom explora subiectul sexului anal si vom sugera idei pentru a experimenta in siguranta tot ce presupune penetrare si stimulare anala, cu sau fara partener.

 

Motive si Beneficii

Motivele pentru care partenerii aleg sa initieze sexul anal pot fi multiple: dorinta sau curiozitatea fata de experiente sexuale noi, revigorarea unei vieti de cuplu monotona, fantezia penetrarii duble (vaginala si anala), jocuri de dominare si schimbarea dinamicii sexuale in cuplu, potentialul orgasmic exploziv sau dorinta de a experimenta cu practici considerate mai mult sau mai putin tabu.

Terminatiile nervoase ale anusului sunt conectate de muschii pelvici, iar acestea pot oferi placeri nebanuite, este de asemenea o cale de acces la punctual G sau chiar punctul P (in cazul barbatilor – punctul P vine de la “prostata”), de aceea sexul anal este metoda perfecta pentru a experimenta cu noi tipuri de orgasm, desi nu toata lumea poate avea orgasm prin penetrare anala. Secretul succesului este stimularea simultana a altor zone erogene.

 

Discutati cu partenera/partenerul

Inainte de a incerca sexul anal, recomandam sa discuti cu partenerul sau partenera despre posibilele ingrijorari si retineri si sa te asiguri ca sunt de acord sa experimentati cu penetrarea anala de orice fel. Incearca sa afli cat mai multe despre subiect si adreseaza-le intrebarile intr-un mod rabdator si cu o minte deschisa si incearca sa afli cat de departe sunt dispusi sa mearga. Daca partenerul este reticent fata de subiect, poti propune sa indeplinesti una din fanteziile lor.

 

Igiena

Unul dintre cele mai importante aspecte si o problema pe care multi si-o pun in calitate de incepatori este cea a igienei. Pentru pacea interioara a ambilor parteneri, asigurati-va ca zona este cat se poate de curata, iar pentru rezultate cat mai bune recomandam folosirea unui irigator anal inaintea contactului sexual, astfel veti putea experimenta cu incredere. Puteti incerca de asemenea clisma.

Este recomandata folosirea unui prezervativ, bolile cu transmitere sexuala pot fi transmise si pe cale anala.

De retinut, igiena nu este importanta doar inaintea sexului anal, ci si dupa, asigurati-va ca va spalati de fiecare data, mai ales daca urmeaza sa initiati sex vaginal, fiind un risc de infectie. Se aplica atat in cazul penisului si degetelor, cat si al jucariilor.

 

Confort si Placere

Un alt aspect de avut in vedere pentru cei neinitiati este cel al posibilitatii durerii sau discomfortului. Membranele cavitatii anale pot fi deosebit de sensibile. Daca este prima sau printre primele experiente de acest gen, o idee buna ar fi sa incepi prin mangaierea si masarea zonei erogene, iar dupa ce partenerul s-a acomodat, poti incerca introducerea unui deget (se pot folosi manusi din latex), a unui dop anal sau altor jucarii anale de mici dimensiuni. Recomandam sa incercati acest tip de joaca anala cu cateva zile, chiar o saptamana-doua inainte de initierea sexului anal propriu-zis.

De asemenea, nu uita de lubrifiant. Acesta trebuie folosit cu fiecare ocazie. Se recomanda lubrifiantii anali, special conceputi pentru sexul anal. Acestia au o consistenta mai vascoasa decat lubrifiantii obisnuiti si pot fi factorul ce face diferenta intre disconfort si placere.

Atentie la reactiile si starea de spirit ale partenerului, nu ezita sa intrebi daca simte disconfort si asigura-te ca totul este ok in timpul experientei.

O metoda buna pentru minimizarea disconfortului este penetrarea graduala, cu partenera sau partenerul deasupra, putand astfel controla viteza si adancimea penetrarii cu usurinta (acelasi principiu se poate aplica si in pozitia capra). Muschii sfincterului trebuie sa fie relaxati. Ajuta sa respiri adanc si incet in timpul penetrarii. Dupa acomodare puteti incerca si alte pozitii, in functie de preferinta.

 

Jocuri si Jucarii

Daca doresti sa incerci si alte tipuri de stimulare anala, poti gasi foarte multe jucarii destinate jocurilor anale, precum bilele anale, dopurile anale, ce se gasesc intr-o varietate foarte mare de marimi si forme, in functie de preferintele tale sau puteti opta pentru seturi ce contin esentialele.

Pentru incepatori recomandam produsele cu o baza mai lata (pentru a nu aluneca in cavitatea anala) sau cu snur sau inel pentru a le putea scoate in siguranta si cu usurinta.

Intrebarea pe care ti-o pui in momentul de fata ar putea fi "Cum deschid subiectul jucariilor anale?".  O solutie buna ar fi sa va uitati impreuna la diferite jucarii, discutand in acelasi timp beneficiile fiecareia. O relatie sexuala sanatoasa se bazeaza in primul rand pe comunicare.

Daca sunteti la inceput, recomandam jucarii de dimensiuni mai mici precum un dop anal sau un set de bile anale. Atentie, utilizarea unui lubrifiant anal este obligatorie, iar penetrarea ar trebui sa se faca treptat, fara graba, pentru o partida relaxanta si placuta.

_____________________________________________

Ne dorim sa aveti o viata sexuala sanatoasa si implinita, iar atata timp cat urmati aceste recomandari, ar trebui sa aveti o prima experienta placuta si sigura.