Setări de confidențialitate

Folosim cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate.

logo_small
Cos0

De ce avem nevoie de lubrifiant?

Nu este un secret faptul ca in timpul sexului este cu atat mai bine cu cat este mai uda zona de jos. Va puteti gandi "De ce sa folosesc lubrifiant daca nu am nici o problema cu auto-lubrifierea?". Insa lubrifiantul nu este doar o solutie pentru atunci cand va este mai greu sa va umeziti, ci poate deasemenea sa creasca sansele atingerii unui orgasm si, deasemenea, unei placeri generale sporite in timpul sexului.

Un studiu recent publicat de Centrul Universitar pentru Sanatate Sexuala din Indiana a aflat ca folosind un lubrifiant face ca orgasmul sa fie cu 50% mai usor de atins, atat pentru femei cat si pentru barbati. Luand in calcul faptul ca femeile ating orgasmul doar in 62% dintre partidele de sex cu un partener, aceasta statistica devine cu atat mai importanta.

O lubrifiere adecvata poate deasemenea elimina orice durere sau disconfort pe care l-ati putea intalni in timpul sexului si sa mentineti un ritm constant care va va aduce la un orgasm mult mai rapid.

Debra Macleod, autoarea “Ghidului feminin pentru mentenanta a sexului” spune: “Cand va udati, el poate impinge constant, si ii va fi mult mai usor sa varieze viteza. Aceasta extra stimulare va ajuta la constructia tensiunii sexuale si va va aduce la climax”.

 

Stiati ca lipsa lubrifierii este una dintre cauzele principale ale ruperii prezervativelor?

 

           Lubrifierea naturala poate diferi foarte mult in functie de variatii precum nivelurile hormonale, stres sau medicamente folosite.

In cazul sexului anal, corpul nu produce nici un fel de lubrifiere naturala, asa ca veti avea nevoie cu siguranta de putin ajutor.

In principiu, lubrifiantul este un produs care poate imbunatatii viata sexuala a oricui, indiferent de cat de grozava poate parea aceasta deja.

Lubrifiantii cu aroma pot aduce mult mai multa distractie pentru sexul oral, si se pot folosi mai in siguranta decat frisca sau mierea, care pot cauza infectii.

 

           In timpul contactului sexual vaginal sau anal, aceste zone pot fi uscate. Lubrifierea poate sa le umezeasca, fapt ceea ce permite o intindere adecvata a pielii la insertia unei jucarii sau a penisului.

Lubrifierea permite deasemenea diminuarea frictiunii si iritatiilor. Atunci cand se face prea multa frictiune datorita uscaciunii, cavitatea devine susceptibila iritatiilor si fisurilor, cauzand sangerari si probleme de termen lung in zonele intime.

 

           Recomandari:

• Nu folositi produse care nu sunt menite sa fie lubrifianti senzuali

Uleiul pentru bebelusi, uleiurile de masaj si multe uleiuri naturale pot rupe prezervativele si nu ar trebui folosite impreuna. Cititi intotdeauna pe eticheta lubrifiantilor naturali ce contin ingrediente precum aloe vera si vitamina E. Deasemenea fiti atenti la asternuturi daca folositi ulei de cocos, deoarece acesta pateaza asternutul.

Puteti citi mai mult despre acest aspect in ghidul lubrifiantilor

Pe cat de placut este sexul oral impreuna cu un lubrifiant aromat, fiti atenti la continutul de zahar. Acesta poate fi o problema la femeile predispuse la infectii. Din acelasi motiv, verificati si prezenta glicerinei in lista de ingrediente, deoarece este un derivat al zaharului.

Lubrifiantii naturali contin igrediente precum caragenan, aloe vera si vitamina E pentru lubrifiere si conservare.

Lubrifiantii cu efect de incalzire contin capsaicina (care se gaseste si in ardeii iuti). In caz ca este folosita, doza este insa foarte mica. De obicei acesti lubrifianti sunt mai incomozi pentru femei decat pentru barbati. Lubrifiantii cu efect de racire contin de obicei menta sau mentol in cantitati mici. Deasemenea femeile pot fi mai sensibile la aceste ingrediente. Este o idee buna sa probati o cantitate mica de lubrifiant inainte de actul sexual pentru a afla daca sau nu creaza disconfort.

Desi suna ca o idee buna, acesti lubrifianti au si ei problemele lor. Cel mai comun spermicid folosit este nonoxynol-9, care poate fi iritant si incomod. Deasemenea, prezervativele care includ lubrifiant spermicid in general nu contin destul spermicid pentru a fi considerate anticonceptionale in cazul ruperii.

 

Pentru alegerea lubrifiantului potrivit va recomandam sa cititi ghidul lubrifiantilor