0

Dacă la bărbați putem discuta de un orgasm ca un dar ce vine natural, la femei situația este puțin diferită. Extazul femeilor este angrenat de mai mult de factori psihologici, aceștia fiind mai importanți decat cei fizici. Un context emoțional este esențial pentru femei, deoarece stimulează femeia și o ajuta in pregătirea ei pentru raportul sexual.

Adina Mihaela Codreș, psiholog clinician ne explică: "Percepem diferit, imaginăm diferit, avem fantezii diferite. in consecința, și sexualitatea intră intr-un raport direct cu complexitatea fiecărei persoane. Orgasmul este considerat apogeul contactului sexual și este obținut prin ințelegerea și respectarea ritmului personal și prin acumularea tensiunii erotice. El este important pentru confortul psihic al ambilor parteneri". Mai mult sau mai puțin conștient unele femei refuză explozia orgasmică sau climaxul pentru a păstra un autocontrol și iși impun diverse limite ce pot sabota accesul la plăcerea sexuală.

Cauzele pot fi diverse și pot fi impărțite in linii generale in cauze somatice (atunci cand organismul refuză să răspundă la stimuli externi și și este impiedicat de diverși factori interni care pot pregătii aparatul genital pentru inceperea actului sexual. De asemenea factorii psihologici depind și de conjunctură, de inhibiție socio-culturală sau experiențe traumatizante din trecut, respectiv istoria sexuală a femeii.

Dacă tot vorbim despre cauze, majoritatea psihologilor explică această problemă de natură sexuală este rezultatul unei educații rigide ce constrange psihicul femeii și il oprește din dezvoltarea sa naturală, firească. Absența primară este o lipsă a orgasmului permanentă iar cea secundară poate apare după o perioadă de timp in care actul sexual a produs orgasmul. Majoritatea femeilor se tem de aceste complicații și de cele mai multe ori vor prefera să evite posibilitatea de a avea contact sexual in viitor. Intampinand obstacole psihologice, femeile care suferă de această complicație nu se pot relaxa suficient, le este rușine să finalizeze actual sexual, sau se intimidează.

De cele mai multe ori incapacitatea femeilor de a atinge un orgasm este adesea provocată de partener. Un sexolog de renume ne oferă și o explicație: "Obstacolele care nu permit unei femei să se relaxeze in timpul raportului sexual cu un bărbat sunt de ordin psihologic. Condițiile necorespunzătoare, teama unei sarcini sau faptul că partenerul este dur sau neglijent sunt cateva din lucrurile ce pot produce blocajul psihologic."

Stimularea clitoridiană poate să nu aibă efect in cazul formelor extreme de anorgasmie și prin urmare nici stimularea nu va ajuta obținerea unui orgasm.

O cauza des intalnita in anorgasmia psihogenă este, desigur, o lipsa de dorință sexuală față de partener. Cauzele pot fi neincrederea, schimbarea acestuia, neglijența sau alcoolismul. Nu putem neglija nici egoismul partenerului care nu este suficient de atent in satisfacerea femeii, in timpul raportului sexual.

Există cazuri de asemenea, de tendințe lesbiene latente, care de obicei unele femei tind să și le ascundă, și să nu și le recunoască din dorința de normalitate. Prin urmare o femeie care nu juisează sau nu atinge un climax nu este un lucru atat de anormal.

O soluție? Din fericire, soluțiile există, și sunt disponibile. Privind partea plina a paharului, o atitudine relaxată poate ajuta increderea creand premisele unui raport sexual natural și lipsit de inhibiții. De asemenea consultarea cu partenerul tău poate imbunătății starea psihică generală. Pentru cazurile in care acest lucru nu funcționează, poți merge la un terapeut singură, sau impreună cu partenerul pentru a discuta posibilitățile eventuale, de gestionare a situației.

Dacă toate variantele de mai sus nu au funcționat mai avem un as in maneca. Putem spune cu convingere că merită să incercați vibratoarele tip baghetă, dezvoltate de Hitachi: stimularea clitoridiană intensă fac din aceste produse un must-have, cu rezultate clare in cazul anorgasmiei.

Posteaza comentarii

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi vizibila.